Αγωνιστική Δραστηριότητα ΛΟΙΑΘ - Βενιζέλος 2017

21 Μαίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης του ΛΟΙΑΘ, δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα στην παράκτια περιοχή της Μυτιλήνης. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για όλα τα σκάφη και οι ιστιοπλόοι, έμπειροι αλλά και νέοι, απόλαυσαν όλες τις πλεύσεις του αγώνα! Η εκκίνηση δώθηκε στα όρτσα με μέτριας έντασης Νότιο άνεμο και όλα τα σκάφη έφτασαν μέχρι την offset σημαδούρα για να σηκώσουν τα μπαλόνια τους... Μετά από περίπου 6 ναυτικά μίλια κύκλωσαν το νησάκι «Βενιζέλος» έξω από την περιοχή της Θερμής και επέστρεψαν, με τον άνεμο πλέον στα όρτσα, μέχρι το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και βρισκόταν η γραμμή τερματισμού του αγώνα. Η βροχή και οι συνεχείς αλλαγές του αέρα δεν αποθάρρυναν κανένα από τα πληρώματα του αγώνα και όλα τα σκάφη τερμάτισαν κανονικά! 

Στην τελική κατάταξη πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος Sun Fizz (νικητής της Aegean Regatta 2016, στην κατηγορία ORC club) με κυβερνήτη τον Ευστράτιο Πάλλη, δεύτερο το σκάφος Vida με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράτο και πλήρωμα τους μαθητές της σχολής ανοιχτής θάλασσας αλλά και τον νέο μικρό ιστιοπλόο Μάρκο, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το σκάφος Phevos με κυβερνήτη τον Κωσταντίνο Φερβελή. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΛΟΙΑΘ, στην αντίστοιχη περιοχή (oscl.gr).
 
Το ΔΣ του ΛΟΙΑΘ ευχαριστεί θερμά την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, αλλά και όσους συντέλεσαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση του, καθώς και όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη και πληρώματα! Αν και σύντομος ο αγώνας, ήταν επαρκής για να πάρουν οι νέοι ιστιοπλόοι μια γεύση και για να ανανεώσουμε την επόμενη μας θαλασσινή συνάντηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας «Περίπλους Λέσβου»

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του συλλόγου αλλά και τις δραστηριότητες μπορούν να πάρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι στις εβδομαδιαίες συνατήσεις των μελών, κάθε Πέμπτη στα γραφεία του ομίλου (δεξιός λιμενοβραχίονας) μετά τις 20:30.

Είσοδος Μελών