ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΣ Πέμπτη 10-3-2011

13 Μαρτίου 2011

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους ήρθατε (ή ξαναήρθατε στα γραφεία μας και στις διαδικασίες του Ομίλου μετά από καιρό) και ψηφίσατε.
Ξέρουμε καλά πως παραλαμβάνουμε ένα Όμιλο στην καλύτερη μέχρι τώρα κατάσταση, στο ψηλότερο από την ίδρυσή του σημείο, στο οποίο τον έφερε κυρίως το προηγούμενο, αλλά και τα πριν από αυτό ΔΣ, με την βοήθεια φυσικά πολλών από μας.
ΟΙ 3 βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο Όμιλος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είναι:
Α. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης, αγωνιστική ή κρουαζιέρα. Δηλαδή, κυρίως, ο χώρος ελλιμενισμού και ο χώρος διαχείμασης των σκαφών.
Β. Η αγωνιστική δραστηριότητα και η αναβάθμισή μας σε αυτό τον τομέα.
Γ. Η λειτουργία του παιδικού τμήματος ιστιοπλοΐας.
Σε αυτούς τους άξονες θα συνεχίσουμε και εμείς και ελπίζουμε με τη βοήθεια όλων των μελών να πάμε λίγο ψηλότερα. Σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, σίγουρα δεν είναι όλα τέλεια και σίγουρα όλοι θα έχετε να προτείνεται κάτι.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Το συμβούλιο έχει 5 μέλη. Είμαστε 5 άτομα που εκλεχτήκαμε από σας. Δεν αντιπροσωπεύουμε όμως καμιά γραμμή και κανέναν από σας με την έννοια ότι μεταφέρουμε και εκπροσωπούμε εδώ απόψεις που διαμορφώνονται σε άλλους χώρους. Στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης και μόνο σ αυτές θα συζητούμε και θα ζυμώνουμε τις θέσεις τις οποίες το ΔΣ θα διαμορφώνει σε οριστικές αποφάσεις.
2. Δεν μπορεί να πετύχει ένα ΔΣ, όσο και να τρέχει, αν δεν αξιοποιηθεί το δυναμικό του Ομίλου δηλαδή τα μέλη του. Δεν αρκούν οι 3 παραπάνω στόχοι για να φέρουν και να κρατήσουν τα μέλη μας κοντά μας. Πρέπει παράλληλα να αναπτυχθούν και άλλες δράσεις, που να συνδυάζονται με την ιστιοπλοΐα, ώστε να πλαταίνουν οι δραστηριότητές μας και κατ επέκταση να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας ώστε να μπορούμε να διεκδικούμε τα όποια αιτήματά μας. Τέτοιες δράσεις που κι εμείς θα προτείνουμε, θα τις ενθαρρύνουμε και θα τις στηρίξουμε.
3. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως ο Όμιλος δεν μπορεί να διεκδικήσει και να πετύχει τίποτα, πως ο Όμιλος δεν θα πάψει να είναι στο περιθώριο μιας αδιάφορης Μυτιλήνης, αν δεν βάλει μπροστά πρώτα την προσφορά του και την προβολή της προσφοράς του προς την πόλη. Αυτός είναι ο τρίτος βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθούμε.
4. Θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την συμμετοχή πολλών από μας, είτε λόγω της επαγγελματικής είτε της πολιτικής τους δραστηριότητας, σε υπηρεσίες, επιτροπές κλπ. Δεν εννοούμε το «μια και είσαι εκεί πίεσε ή ζήτα» αλλά κυρίως το «από τη θέση που είσαι κάνε μας χρήσιμους και απαραίτητους». Εννοείτε βέβαια πως, όπως έγινε μέχρι σήμερα, ο Όμιλος θα μείνει μακριά από κάθε πολιτική δραστηριότητα.
Είτε λοιπόν γιατί θα έχουμε κάποια ασχολία είτε γιατί θέλουμε να κάνουμε την ψυχοθεραπεία μας θα μαζευόμαστε εδώ. Κι εδώ θα ζυμώνονται όλα. Συμβούλιο στο οποίο θα τρέχουν μόνο οι 3 ή οι 5 δεν πρόκειται να έχετε για τα επόμενα 2 χρόνια.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ
ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΔΣ

Είσοδος Μελών